Magyarország

2010.11.29. 17:47

Változó szabályok az MNV cégeinél

<p>Változnak a javadalmazási szabályok a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) cégeinél - erről hétfőn döntött az MNV Zrt. igazgatósága.</p>

Ennek alapján a vezetők nem kaphatnak magasabb személyi alapbért bruttó kétmillió forintnál, hasonlóan az állami cégek felső vezetőihez. Az MNV emlékeztet, annak ellenére korlátozta a fizetéseket, hogy törvény nem kötelezi rá. Az ülésen más, a megtakarítást célzó intézkedésekről is döntöttek.

Az MNV közleménye szerint a változások érintik egyebek mellett az első számú vezetők autóhasználatát is. Ők a konkrét munkaszerződésükben foglaltak alapján használhatnak középkategóriájú vagy felső-középkategóriájú személygépkocsit, a javadalmazási szabályzatban rögzített összeghatár figyelembevételével. Az összegeket az MNV egységesítette, így középkategóriás kocsik beszerzésére autónként legfeljebb 5 millió forintot, felső-középkategóriás autóknál legfeljebb 7 millió forintot lehet költeni.

Amennyiben az adott társaságnak nincs személyautója, a kinevezett első számú vezető saját autóját használhatja hivatali célokra a munkáltató által meghatározott, és a vezető munkaszerződésében rögzített havi kilométerkeretig. Az is megtakarítást jelent, hogy a költségtérítések és az egyéb juttatásokról szóló rész alapján a vezetők nem kaphatnak semmilyen pótlékot.  A fizetéseket annak ellenére korlátozta az MNV, hogy a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényből ezt a részt 2010 augusztusában törölték.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!