Magyarország

2010.12.13. 11:46

Emberrablókat fogott el az NNI

<p>Emberrablással gyanúsított csoport tagjait fogta el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemrég.</p>

Az ügy 2010 nyaráig nyúlik vissza, mikor két prostituáltat az egyik gyanúsított Svájcba vitt "dolgozni". Ottani "futtatójukkal" azonban összekülönböztek és haza akartak jönni, de mivel nem engedték őket, ezért Svájcban feljelentést tettek. A rendőrség november végén fogta el az emberrablással és más bűncselekményekkel gyanúsítható, hattagú bandát - közölte hétfőn az NNI.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két nő egyike már korábban, prostituáltként kapcsolatba került a bűnözőkkel, egyiknek élettársa is volt. Az így szerzett pénz felét, néha a teljes összeget az őt "futtató" élettársának adta, aki viszont a nő szerint kapcsolatuk kezdete óta verte őt. A nő végül egy másik lánnyal Svájcba, Zürichbe utazott és ott prostituáltként kezdtek tevékenykedni. Kint szintén a nő élettársa futtatta őket, de összekülönböztek és a nők haza akartak jönni. A férfi ekkor megfenyegette őket, mire a nők Svájcban feljelentették. A férfit az ottani hatóságok elfogták, most előzetesben van.

A nőket hazatértük után a Svájcban letartóztatott élettárs rokonai és ismerősei június 29-én elfogták és szeptember elejéig fogva tartották, illetve verték a két nőt szegedi és kecskeméti lakásokban. Ezt azért tették, hogy a nők vonják vissza a feljelentést. Az NNI és a Csongrád megyei rendőrség kommandósai végül november végén lecsaptak a hattagú, magyarországi bandára és elfogták őket. azóta ők is előzetesben vannak.

Kapcsolódók:

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!