Magyarország

2010.12.23. 14:51

Megváltozik a közmédiumok műsortartalma

<p>A Magyar Televízió (MTV) M1-es csatornája legfőbb közmédiumként állandó időpontban jelentkező hírekkel, híradóval, politikai és közéleti háttér- és vitaműsorokkal, filmekkel, közérdekű szolgáltató, illetve szórakoztató műsorokkal látja el a nézőket.</p>

Az M2-es csatorna viszont hiánypótló magyar gyermektévé lesz, amely a 3-17 éves korosztályt szolgálja ki. A Duna TV (DTV) határokon átnyúló információs, szórakoztató és oktató műsorokat sugároz majd a magyar ajkú lakosságnak, míg a "magyar Arte" a Duna TV tematikus, nemzeti kulturális csatornája lesz - mondta csütörtöki tájékoztatóján Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tanácsadója.

Megmarad nagyjából a jelenlegi formájában a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió, mellettük az MR4 a nemzetiségi, az MR5 a parlamenti adások, az MR6 a regionális adóként működik. Ezek mellett két internetes csatorna, az MR7 és MR8 is fut. Előbbi különböző zenei műfajokból válogat, utóbbi pedig könnyűzenét és óránként híreket sugároz a világhálón - tette hozzá.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) eddigi működésétől eltérően, nem csak hír-, hanem tartalomszolgáltatóként is funkcionál majd. Az MTI Hírcentruma látja el "nyers" híranyagokkal az összes közmédiumot, illetve állítja elő a megrendelt, napi többszöri rádiós és televíziós híradásokat és hírműsorokat, az MTI text-kiadását és a speciális előfizetőknek szóló tartalmakat. Az MTI Új Média szervezeti egysége pedig az online felületeket, illetve az MTV és a DTV programjának feliratait, teletextjét, elektronikus programújságját és a közmédia-rendszer belső intranetét működteti. Az ingyenes szolgáltatás mellett - ha arra piaci igény mutatkozik - a távirati iroda az előfizetők speciális hírigényét is kielégíti majd, amiért viszont már fizetni kell - mondta Szabó László.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!