Magyarország

2011.01.04. 17:56

Fuvolát talált, de rossz helyen próbált túladni rajta

<p>Magának a tulajdonosnak - a pápai zeneiskolának - próbált meg eladni egy fuvolát egy fiatalember nemrégiben.</p>

A hangszert még márciusban hagyta el egy diák a buszon, itt bukkant rá a "nem becsületes megtaláló". Eladásával karácsonyig várt, a zeneiskolába ment, hogy túladjon rajta: végül azonban a rendőrségen kötött ki.

A 130 ezer forintot érő hangszert egy diáklány bérelte a pápai Bartók Béla Zeneiskolától. Éppen hazafelé tartott, amikor a Győrbe tartó buszon felejtette azt, és már csak otthon vette észre, hogy nincs meg. A fiatalembernek, aki megtalálta, fogalma sem volt arról, mit rejthet az egyik ülésen magányosan utazó toktáska, mindenesetre megragadta annak fülét és otthonig meg sem állt vele. Utánanézett, mennyiért lehetne elpasszolni a zsákmányt, végül karácsonyig várt az értékesítéssel.

 A pedagógus hívta a rendőrséget

Sejtette, hogy speciálisabb vevőkörre lesz szüksége, így felvette a kapcsolatot a Bartók Béla Zeneiskolával. Előzetes megbeszélés után december végén vitte be a 70 ezer frontért kínált hangszert. Egy zenepedagógus fogadta, aki megvizsgálta a portékát. Miután ez megtörtént, a tanár kis türelmet kért a fiatalembertől, és csaknem 20 percre magára hagyta őt.

A fuvola "tulajdonosa" várt a sorára, nem sejtette, hogy a pedagógus nem a vételárat hozza neki, hanem a rendőrséget hívja. Az ügyeletet értesítő tanár és kollégái számítottak a hangszer felbukkanására, így az annak azonosításához szükséges adatokat megosztották még a győri zeneiskolával is.

Az elfogott fiatalember előbb elnézést kért az iskolától, majd részletes vallomást tett. A fiatalember ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!