Magyarország

2011.01.21. 15:58

Új finanszírozási rendszert vezetnek be a gondozói hálózat támogatásában

<p>Új finanszírozási rendszert vezet be a gondozói hálózat támogatásában az egészségügyért felelős államtitkárság az év második felétől.</p>

Remélik, hogy az új rendszer bevezetésével a betegforgalmi adatok és a betegutak átláthatóbbá válnak, és fejlődni fog a járóbeteg-ellátás több szakterületen, így például az addiktológia, a tüdőgyógyászat, a bőr- és nemibetegségek, a pszichiátria és az onkológia területén.

Az államtitkárság közleménye szerint Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár minderről pénteken számolt be egy témával kapcsolatos továbbképzésen. Az új finanszírozási rendszer hatékonyságát márciusig 29 gondozóintézetben tesztelik - derül ki a közleményből. A dokumentum arra is emlékeztet, hogy az évek óta finanszírozási gondokkal küszködő gondozói hálózatnak a kormány 1,1 milliárd forintot csoportosított át, hogy addig is életben tartsa, ameddig kialakul a fenntartható új finanszírozási rendszer.

A közlemény szerint az új tecnikát hosszas egyeztetés előzte meg az érintett szakterületek képviselőivel: az Addiktológiai Szakmai Kollégiummal, a Tüdőgyógyászati Szakmai Kollégiummal, a Bőr- és nemibetegségek Szakmai Kollégiumával, a Pszichiátriai Szakmai Kollégiummal és az Onkológiai Szakmai Kollégiummal. A szervezetek javaslatai alapján dolgozta ki az új finanszírozási rendszert az OEP-pel közösen az államtitkárság.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!