Magyarország

2011.01.04. 15:16

Szénszünettel spórolnak a Győr-Moson-Sopron megyei települések

<p>Egyhetes rendkívüli szünetet rendeltek el februárra a Győr- Moson - Sopron megyei Hédervár település általános iskolájában. A településen így próbálnak spórolni a fűtéssel. Január elsejétől az önkormányzatnál is csak négynapos a munkahét.</p>

A februári rendkívüli szünet miatt már tavaly szombatonként is jártak iskolába a gyerekek, néhány fennmaradó napot pedig majd melegebb időben pótolnak. Az egyhetes rendkívüli téli szünetet takarékosságból rendelték el az iskolában. Emellett év elejétől február közepéig az önkormányzatnál is heti egy nap kényszerszabadságra küldik a dolgozókat, péntekenként nem kell bejárniuk munkahelyükre. Azzal, hogy ezeken a napokon nem kell fűteni az önkormányzati intézményekben, a fűtéskiadások 15 százalékát spórolja meg az önkormányzat.

Az akció azonban elsősorban figyelemfelhívó jellegű. - tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Hédervár polgármestere. Juhász József azt mondta: a település szorult anyagi helyzetére akarják így felhívni a figyelmet. Ugyanez a helyzet az azonos körjegyzőség alá tartozó Lipót és Mecsér településeken is. Ezeken a településeken is heti négynapos a hivatali munkaidő és a mecséri tagiskola tanulóira is vonatkozik a februári rendkívüli téli szünet.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!