Magyarország

2011.01.16. 10:17

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy eltaposták a lányokat

<p>Budapest - A mentők szerint nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy azért halt meg három lány a Nyugati téri szórakozóhelyen, mert eltaposták őket.</p>

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a fiatalokon voltak ugyan sérülések, de nem akar feltételezésekbe bocsátkozni. A halál pontos okát csak az igazságügyi orvosszakértői vélemény elkészülte után lehet majd tudni.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, szombaton este 11 óra után Budapesten, a Nyugati tér egyik szórakozóhelyén a több ezres tömegben három fiatal lány életét vesztette. Úgy tudni, hogy valamiért pánik tört ki, a három lány valószínűleg a menekülés közben került a földre, ahol a tömeg eltaposta őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap hajnali közleménye szerint vizsgálják a szervezők felelősségét, illetve igazságügyi orvosszakértő bevonásával a fiatalok halálának okát is.

 

Fél órán át küzdöttek az életükért

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eset kapcsán elmondta: negyed 12 körül érkezett hozzájuk a riasztás, hogy több fiatal eszméletlen állapotban van a Nyugati téri egyik szórakozóhelyén. A helyszínre hat mentőautóval vonultak, a lányokra a bejárat előtt találtak rá eszméletlenül, ekkor már légzésük, szívműködésük sem volt. A mentők alig öt perccel a riasztás után már megkezdték az újraélesztést, az életükért fél órán át küzdöttek.

A szóvivő hozzátette: Azt, hogy pontosan mi okozta a lányok halálát, egyelőre nem lehet biztosan tudni, mert - bár voltak rajtuk külsérelmi nyomok - nem egyértelmű, hogy emiatt vesztették életüket. Győrfi Pál hozzátette: nem akar feltételezésekbe bocsátkozni, a halál pontos okát az igazságügyi orvosszakértő állapítja meg.

Korábban felröppent a hír, hogy két másik fiatal megsérült az éjszakai tülekedésben. A szóvivő ennek kapcsán elmondta: egy fiatalembert valóban elvittek a helyszínről, de nem azért, mert megsérült, hanem, mert erősen ittas állapotban volt. Egy mentőautó egyébként még órákon át a téren maradt, hátha valakinek segítségre van szüksége. Végül így láttak el egy másik fiatalt is, de őt csak a helyszínen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!