Magyarország

2011.01.19. 19:02

WEST BALKÁN - Sorra zárnak be a szórakozóhelyek a szombati tragédiára hivatkozva - RTL

<p>Sorra zárnak be a szórakozóhelyek Budapesten, a szombat esti balesetre hivatkozva. Több kocsmában is elmaradnak a koncertek, van, amelyik egész héten nem nyit ki.</p>

A közlemények szerint azért, mert ez a hét nem a bulizásról szól, de az előre meghirdetett rendezvényeket később megtartják. Szegeden viszont végleg elmarad a Noise Night Life buli. A Corvintető üvegajtaján ugyanaz a felirat található, ami a szórakozóhely internetes oldalán: "A hétvégi Noise Night Life partin történtek miatt az elkövetkezendő napok szerintünk nem a bulizásról szólnak. Őszinte részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak.

Az elmaradt rendezvényeket később igyekszünk megtartani." Az Instant oldalára is kiírták, hogy elmaradnak a koncertek, a kocsma ajtaján az áll, hogy műszaki okok miatt vannak zárva. Az RTL Híradó információi szerint a szombat esti tragédia után volt olyan szórakozóhely, amelyik másnap azért nem nyitott ki, mert a West Balkánhoz hasonlóan ott sem tartottak be minden biztonsági előírást. A belügyminiszter azt mondta, átfogó vizsgálatra készülnek. Pintér Sándor szerint a hasonló esetek elkerülése érdekében olyan jogszabályi változtatásokat és kemény elvárásokat fognak támasztani, hogy ilyen ne fordulhasson elő. És a jelenlegi rendezvénytermeknek a felülvizsgálata is meg fog történni.

Szegeden végleg elmarad a péntekre tervezett Noise Night Life buli. Erdélyi Anikó a H2O klub tulajdonosa ennek kapcsán elmondta: vasárnap este hívták fel a szervezők azzal, hogy tragédia történt Budapesten, és így a nyomozás idejére teljesen megszűntették ezt a program sorozatot, nem csak Pesten, Szegeden és országszerte is. Emiatt lesz zárva péntek éjszaka. A tulajdonos szerint ahhoz, hogy péntekre egy másik bulit szervezzen már kevés az idő.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!