Magyarország

2011.02.11. 18:38

LMP-s törvényjavaslat a lézer ellen

<p>A sebességmérők befolyásolására alkalmas eszközök tilalmára nyújtott be törvénymódosító javaslatot pénteken az LMP. Az ellenzéki párt a közúti közlekedésről szóló törvény módosításához nyújtott be javaslatot, a közlekedés biztonsága érdekében.</p>

Az LMP szerint tarthatatlan, hogy jelenleg legálisan gépjárművekre szerelhető különféle eszközök segítségével egyszerűen megkerülhetők a sebességkorlátozásokra vonatkozó szabályok. Ez a gyakorlat életveszélyes és minden közlekedő biztonságát fenyegeti - közölte pénteken az ellenzéki párt. Különösen aggályos az LMP szerint, "amikor a lézerdetektorok, lézerblokkolók használatával vezető politikusok - például Lázár János fideszes frakcióvezető - bújnak ki a törvényi felelősség, illetve a felelősségre vonás alól."

Az LMP pénteken benyújtott törvénymódosító javaslatában ezért azt kezdeményezi, hogy a sebességmérők befolyásolására alkalmas eszközök használatát tiltsák meg, illetve ezek használóit a jövőben vonják felelősségre. A törvényjavaslat elfogadásától az is várható, hogy az állami és önkormányzati intézmények gépkocsiparkját olcsóbb lesz fenntartani, az LMP szerint ugyanis arra is van példa, hogy szolgálati járműveket szerelnek fel a többszázezer forint értékű eszközzel.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!