Magyarország

2011.05.27. 10:32

Videók: Hírességekkel kampányol a Vöröskereszt

<p>Két hónap alatt háromezerrel több véradót szólítottak meg a hírességek.</p>

Sikeres volt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó SzolgálatLola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György szereplésével indított véradótoborzó kampánya. A vizsgált időszakban 3000-rel több véradó jelent meg a tavalyi év azonos időszakához képest, a megjelentek közel fele először adott vért életében.

"Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!"

Ezt a jelmondatot tűzte zászlajára négy ismert ember. Lola, Novák Péter, Bombera Krisztina és Kozmann György a társadalmi szerepvállalás egyik legfontosabb és legnemesebb formájára, a véradásra hívta fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat téli véradótoborzó reklámfilmjében és annak rádiós változatában.

A véradótoborzó reklámfilm sikerét igazolja, hogy a kampányt követő két hónapban közel 3000 fővel többen jelentkeztek véradásra 2010 azonos időszakához képest, és ebből 1366-an voltak azok, akik először adtak vért. Az első véradók között 60 százalékkal volt több a nő, mint a férfi. Megyei szinten a fővárosban és Fejér megyében emelkedett a legnagyobb mértékben a véradók száma. Budapesten 743 fővel jöttek el többen vért adni a tavalyi év azonos időszakához képest.

A véradás-spotok 2011. január 24. – 2011. február 28. között a nagyobb kereskedelmi és közszolgálati tévé- és rádiócsatornákon voltak láthatók, hallhatók. A médiumok mindegyike kedvezményesen bocsátotta rendelkezésre sugárzási idejét.

A kampány arcai, valamint a narrátor, László Zsolt színművész is önkéntes alapon vállalták a szereplést. 2011 az önkéntesség európai éve, így külön öröm az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt számára, hogy ismert és elismert emberek – akik maguk is véradók – önként vállalták, hogy tehetségüket, elért eredményeiket és sikereiket felhasználva népszerűsítsék a véradást.

Várják a véradókat!

Közeleg a nyár a szabadságolások időszaka, ilyenkor különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. A Magyar Vöröskereszt a hétköznapok mellett, a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így többek közt az EFFOT, VOLT és Sziget Fesztiválon is. Ezenkívül júliustól augusztus végéig, minden csütörtökön véradás lesz a Magyar Vöröskereszt Székházában (1051 Budapest, Arany János u. 31.).

A lakóhelyhez legközelebbi véradások helyszíneiről és időpontjairól a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Videó: Bombera Krisztina kampánya


Videó: Lola: Adj vért!


Videó: Kozmann György olimpikon is ad vért

Videó: Novák Péter: Legyél rendszeres véradó!


- Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!