Magyarország

2011.06.28. 14:18

Ahol a péntek szünnap

Borsod-Abaúj-Zemplén - Minthogy július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően - törvény szerint - munkaszüneti nap, így számolni kell azzal, hogy pénteken csupán hétvéginek megfelelő ellátást biztosítanak a rendelőintézetek és a kórházak.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Minthogy július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően - törvény szerint - munkaszüneti nap, így számolni kell azzal, hogy pénteken csupán hétvéginek megfelelő ellátást biztosítanak a rendelőintézetek és a kórházak.Mint a B.-A.-Z. Megyei Kórház főigazgatójától megtudtuk: az általa vezetett intézményben az eredetileg e napra előjegyzett vizsgálatokat új időpontokra tették, amelyekről miden érintett beteget kiértesítettek. Ugyanezt közölte a Misek Kft. orvosigazgatója is.

A szünnap vonatkozik a háziorvosi rendelésekre is, tehát most pénteken az alapellátás is ügyeleti szinten történik.

ÉM-SzK


Július 1-je munkaszüneti nap a magyarországi köztisztviselők számára. Emiatt pénteken, Miskolcon is zárva lesz a hivatal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!