Magyarország

2011.06.18. 14:43

MSZP-kongresszus - Tóbiás: az MSZP nem a múltjával foglalkozik

<p>Budapest (MTI) - Az MSZP frakcióigazgatója szerint pártja nem a múltjával foglalkozik, sokkal inkább azzal a feladattal, ami "a felelőtlen, igazságtalan Fidesz-kormány leváltását eredményezi".</p>

Tóbiás József ezt a miniszterelnök szóvivőjének szombati közleményére reagálva közölte az MTI-vel. Szijjártó Péter a szocialista párt kongresszusával összefüggésben azt írta: az emberek tavaly lezárták a múltat, az pedig már nem érdekli őket, hogy ennek a múltnak a szereplői hogyan és miről vitatkoznak egymással.

Az MSZP frakcióigazgatója szerint Szijjártó Péter téved, amikor azt állítja, hogy az emberek döntöttek és lezárták a múltat, mert - mint írta - éppen most tüntetnek a rendvédelmi dolgozók, a pedagógusok, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjasok annak érdekében, hogy "a jelen legalább olyan jövőt eredményezzen, amilyen a múltban volt, de mindenképpen jobbat, mint amilyet az Orbán-kormány kínál számukra".

"A miniszterelnök szóvivője nem először beszél ostobaságokat, véletlenül vagy tudatosan" - fogalmazott Tóbiás József, hozzátéve, hogy "ma a Fidesz támogatása, amelyről az emberek döntöttek, a múlt", a jövő kérdése pedig az, hogy miként lehet kivezetni az országot abból "a tragikus helyzetből", amelybe Orbán Viktor vezette. Az MSZP ezzel foglalkozik - közölte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!