Magyarország

2011.11.03. 08:18

Kövér László továbbküldi a számvevőszéki bizottságnak Simor András korábbi cégének eladási iratait

Budapest, 2011. november 3., csütörtök (MTI) - Kövér László házelnök megkapta, áttekintette és csütörtök reggel továbbküldi a Parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának Simor András korábbi cégének eladási iratait.

Budapest, 2011. november 3., csütörtök (MTI) - Kövér László házelnök megkapta, áttekintette és csütörtök reggel továbbküldi a Parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának Simor András korábbi cégének eladási iratait.Az Országgyűlés elnöke a Lánchíd Rádiónak nyilatkozva elmondta: mindössze arra volt szükség, hogy "nehogy véletlenül személyiségi jogvédelem okán szó érje a ház elejét. Azt a helyzetet kellett elhárítani, hogy nehogy ebből olyan probléma legyen, amit senki nem akar".

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága október 18-án határozott arról, hogy Simor Andrásnak október 30-ig meg kell küldenie a bizottság számára mindazokat az okiratokat, amelyek igazolják, hogy eladta ciprusi cégét, az abban lévő vagyont hazahozta, és az erre vonatkozó adókötelezettséget teljesítette.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóosztálya hétfőn közölte az MTI-vel: Simor András elnök a korábban tulajdonában álló cég értékesítésének dokumentumait elnöki titkárságán október 19-től hozzáférhetővé tette, ezenkívül a dokumentumokat még a múlt héten megküldte Kövér Lászlónak.

Az MNB arra reagálva közölte ezt, hogy Szijjártó Péter, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke az MTI-nek hétfőn azt mondta: nem érkeztek az MNB elnökétől a parlament költségvetési bizottságához a dokumentumok arról, hogy Simor András valóban eladta off-shore cégét, és valóban hazahozta a vagyonát.

Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján is azt mondta: a bizottsághoz a kért iratok nem érkeztek be. Mint mondta: a házelnök át fogja tanulmányozni a megküldött iratokat, és ha ezek azok az iratok, amelyeket a bizottság kért, akkor azt eljuttatja a testületnek, a bizottság pedig megvizsgálja azokat, és dönt az esetleges további lépésekről.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!