Magyarország

2011.12.23. 10:23

Iszapömlés - Megérkeztek az ügy iratai a Veszprém Megyei Főügyészségre

Veszprém, 2011. december 23., péntek (MTI) - A nyomozóhatóság lezárta a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított nyomozást, az ügy iratai megérkeztek a Veszprém Megyei Főügyészségre - közölte Gulyás Ildikó szóvivő az MTI-vel pénteken.

Veszprém, 2011. december 23., péntek (MTI) - A nyomozóhatóság lezárta a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított nyomozást, az ügy iratai megérkeztek a Veszprém Megyei Főügyészségre - közölte Gulyás Ildikó szóvivő az MTI-vel pénteken.Tájékoztatása szerint az ügyészségnek harminc nap áll rendelkezésére az iratok feldolgozására, a határidő szükség esetén további harminc nappal meghosszabbítható. Hozzátette: az ügyészség az iratok átvizsgálását követően, annak eredményéhez képest hozza meg a döntését. A szóvivő azt mondta, hogy "nagy terjedelmű" iratanyagról van szó.

A vörösiszap-katasztrófa ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatott eljárást, az ügynek - korábbi közlés szerint - tizenöt gyanúsítottja van, valamennyien a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. jelenlegi és egykori munkavállalói, mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából tavaly október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint százhúszan megsérültek, több száz ház vált lakhatatlanná.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!