Magyarország

2012.07.24. 16:43

Vádemelési javaslat a szekszárdi emberkereskedők ügyében

Szekszárd, 2012. július 24., kedd (MTI) - Vádemelési javaslattal zárta le a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) az emberkereskedelem miatt Szekszárdon indult nyomozást - közölte a főkapitányság kedden az MTI-vel.

Szekszárd, 2012. július 24., kedd (MTI) - Vádemelési javaslattal zárta le a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) az emberkereskedelem miatt Szekszárdon indult nyomozást - közölte a főkapitányság kedden az MTI-vel.Király Balázs sajtóügyeletes tájékoztatása szerint 12 embert 31 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsítanak, közülük hatan vannak előzetes letartóztatásban bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és bűnszervezetben való részvétel gyanúja miatt.

A TMRFK és a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2011. július 20-án vettek őrizetbe három nőt és három férfit Szekszárdon. A gyanúsítottak Németországban, elsősorban Frankfurt am Main környékén kényszerítettek prostitúcióra magyar nőket.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az elfogottak hozzátartozói üzletszerűen, aránytalan értékű ellenszolgáltatás fejében adtak kölcsön pénzt rászorult embereknek.

Magyar Pál, Tolna megyei főügyész közlése szerint két embert gyanúsítanak uzsora-bűncselekménnyel, tízen a gyanú szerint emberkereskedelemben és bűnszervezetben vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!