Magyarország

2012.08.04. 14:04

Jobbik: az LMP ismét a bűnözők pártját fogja

Budapest, 2012. augusztus 4., szombat (MTI) - A Jobbik szerint az LMP, "az SZDSZ utódpártja", a vasárnapra Devecserre tervezett demonstrációval kapcsolatos közlésével ismét a bűnözők pártját fogja.

Budapest, 2012. augusztus 4., szombat (MTI) - A Jobbik szerint az LMP, "az SZDSZ utódpártja", a vasárnapra Devecserre tervezett demonstrációval kapcsolatos közlésével ismét a bűnözők pártját fogja.Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője arra a szombati kommünikére reagált így az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyikben az LMP elítélte a vasárnapra, Devecserre tervezett Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezésű megmozdulást. Két LMP-s képviselő, Szabó Tímea és Dorosz Dávid fel is szólította a rendőrséget, hogy biztosítsa a rendet, és határozottan lépjen fel minden olyan megmozdulással szemben, amely a helyi lakosok alapvető méltóságát és biztonságát veszélyezteti. A Jobbik által meghirdetett rendezvény ismét rámutat arra, hogy a "szélsőjobboldali párt néhány szavazat megszerzésének reményében saját maga akadályozza a békés egymás mellett élést" - írták.

Mirkóczki Ádám erre reagálva úgy fogalmazott: az LMP "ismét bebizonyította, a magát ökopártnak nevező ultraliberális alakulat semmivel sem jobb, mint eszmei elődje, a magyar társadalom által süllyesztőbe küldött SZDSZ".

A szóvivő azt írta, hogy a Jobbik mindig is a békés egymás mellett élés alapjának tekintette az alapvető társadalmi normák elfogadását, emellett hitet tett a jogos önvédelem mellett is. Szavai szerint amennyiben a "korrupcióval átszőtt rendőrség" nem képes a tisztességes magyar állampolgárokat megvédeni "az együttélési normákat betartani képtelen cigánybűnözőktől", úgy vallják, hogy jogukban áll vagyonuk és életük megvédése érdekében segítséget kérniük és kapniuk polgártársaiktól.

Az ellenzéki politikus az LMP-nek azt javasolta: a "közbiztonságilag teljesen veszélytelen Parlament és Közgép-székház után egy hétre láncolják magukat a devecseri cigánybűnözők kerítéséhez! Utána ki fog derülni, hogy ki terrorizál kicsodát".

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!