Magyarország

2012.10.19. 11:45

Bomba a Dunában - Várhatóan délre kiürítik a veszélyeztetett III. kerületi városrészt

Budapest, 2012. október 19., péntek (MTI) - A rendőrség várhatóan péntek dél körül befejezi annak a III. kerületi városrésznek a kiürítését, amelyet korábban egy a Dunában talált második világháborús bomba miatt zártak le. A hatóság emberei már az újságírókat is elküldték a veszélyeztetett területről.

Budapest, 2012. október 19., péntek (MTI) - A rendőrség várhatóan péntek dél körül befejezi annak a III. kerületi városrésznek a kiürítését, amelyet korábban egy a Dunában talált második világháborús bomba miatt zártak le. A hatóság emberei már az újságírókat is elküldték a veszélyeztetett területről.Az önkormányzat tájékoztatása szerint 11 óra körül már az érintett lakások 70 százalékát ellenőrizték a rendőrök, és reményeik szerint a tervezett 12 óráig végeznek is a feladattal, így kora délután a tűzszerészek megkezdhetik a féltonnás bomba hatástalanítását.

A Pók utcai lakótelep és a kertvárosi övezet érintett utcáiban délelőtt gépkocsikkal és gyalog járőröző rendőröket lehetett látni, akik sorra járták a házakat, és ajtóról, ajtóra kopogtattak, hogy a még otthon maradtakat távozásra szólítsák fel.

Az utcákon egy hangosbemondóval felszerelt rendőrautó jár körbe, a hangszórón is arra hívják fel a lakókat, hogy hagyják el otthonaikat, és azt is közlik, melyik általános iskolában tartózkodhatnak a zárás idején.

A rendőrök 11 óra előtt nem sokkal az utcákon dolgozó újságírókat, fotósokat és tévés stábokat is elküldték a területről.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!