Magyarország

2013.02.16. 14:43

Schiffer: Lázár újra árnyékra vetődött

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Schiffer András szerint Lázár János nem először és nem is utoljára "árnyékra vetődött", mert az általa említett keresetet már hónapokkal ezelőtt visszavonták.

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Schiffer András szerint Lázár János nem először és nem is utoljára "árnyékra vetődött", mert az általa említett keresetet már hónapokkal ezelőtt visszavonták.Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken azt írta: bebizonyosodott, hogy Schiffer András hamisan vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt közérdekű adat eltitkolásával. A Fővárosi Törvényszék jogerősen is megszüntette a képviselő feljelentése nyomán indított pert - közölte az államtitkár.

Lázár János felidézte: Schiffer András korábbi LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő korábban úgy nyilatkozott, hogy a miniszterelnök a képviselő kérésére nem adta ki azokat a közérdekű, így nyilvánosnak minősülő adatokat, amelyek a médiával és a kommunikációval kapcsolatos feladatok elvégzésére kiírt közbeszerzésre vonatkoznak.

Schiffer András közérdekű adattal visszaélés bűncselekménye miatt még 2012 novemberében feljelentést tett, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség bűncselekmény hiányában elutasított, mivel a Miniszterelnökség igazolta, hogy a kért adatokat határidőben megküldte a képviselőnek. Ezzel egy időben a képviselő bírósághoz fordult, beperelte a Miniszterelnökséget.

A Miniszterelnökség a bíróságot is tájékoztatta arról, hogy határidőben megküldte az adatokat. "A Fővárosi Törvényszék most a pert jogerősen is megszüntette, mert világossá vált, hogy Schiffer András hazudott" - írta közleményében Lázár János.

Schiffer András szombaton az MTI-nek Lázár János szavaira reagálva azt mondta, pár nappal az után, hogy benyújtotta keresetét és feljelentést tett, kiderült: az Országgyűlés levelezőrendszere a miniszterelnök időben elküldött válaszát spamként azonosította, ezért ezt nem látta a levelei között. Hangsúlyozta, hogy erről akkor egy sajtótájékoztatón is beszámolt, ahol azt is elmondta, hogy az esetről a bíróságot, illetve a rendőrséget is tájékoztatta. A politikus hangsúlyozta: miután keresetét visszavonta, érdemi bírósági tárgyalásra nem is kerülhetett volna sor.

A képviselő megjegyezte: úgy látszik, Lázár János a Miniszterelnökségen belül a "politikai ellenfelek sértegetéséért felelős államtitkár" posztját tölti be. Schiffer András azt kérte, hogy Lázár János akkor is "hasonló lendülettel válaszoljon", amikor az LMP arról érdeklődik, hogy milyen stratégiai partnerségi megállapodásokat kötöttek a multinacionális cégekkel.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!