Magyarország

2013.04.19. 13:42

Az orosz külügyminiszter Magyarországra látogat

Moszkva, 2013. április 19., péntek (MTI) - Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május elején Magyarországra látogat - közölte pénteken a tárca szóvivője heti hagyományos tájékoztatóján.

Moszkva, 2013. április 19., péntek (MTI) - Szergej Lavrov orosz külügyminiszter május elején Magyarországra látogat - közölte pénteken a tárca szóvivője heti hagyományos tájékoztatóján.

Alekszandr Lukasevics elmondta, hogy az orosz diplomácia vezetője Magyarországon kívül Szlovéniában is látogatást tesz.

Szergej Lavrov magyarországi és szlovéniai programjának részleteit később hozzák nyilvánosságra.

Az orosz külügyminisztérium honlapján található tájékoztatás szerint az orosz-magyar kapcsolatok fokozatosan fejlődnek. Március 20-án Vlagyimir Tyitov, az Oroszország európai országokkal ápolt kétoldalú kapcsolatait felügyelő külügyminiszter-helyettes tárgyalt Budapesten.

A külügyi szóvivő azt is bejelentette, hogy a tárcavezető részt vesz a NATO-Oroszország Tanács április 23-ra tervezett ülésén. A tanácskozáson a kétoldalú kapcsolatokat terhelő kérdések és az együttműködés kilátásait vitatják meg - közölte Lukasevics.

Az orosz külügyi szóvivő a sajtótájékoztatón bírálta Washingtont, amely 200 amerikai katonát szándékozik Jordániába küldeni a szíriai válság miatt. Moszkva álláspontja szerint ez a lépés ellentétes mindazokkal a politikai kötelezettségvállalásokkal és állásfoglalásokkal, amelyekről a kérdésben érintett külső politikai szereplők tavaly Genfben egyeztettek.

"Minden szinten felhívjuk nyugati és regionális partnereinket, hogy tartózkodjanak ettől a veszélyes gyakorlattól és térjenek át a szíriai rendezés érdekében vállalt politikai kötelezettségvállalások megvalósítására" - jelentette ki az orosz külügyi szóvivő.

Alekszandr Lukasevics azt is közölte, nyomatékosan felhívják az orosz állampolgárok figyelmét, hogy Szíriába csak azok utazzanak, akiknek feltétlenül szükséges.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!