Magyarország

2015.08.23. 12:52

Gyilkosságok háza - azért vágta meg késsel, hogy megnyugodjon

Másodszor történt gyilkosság egy éven belül ugyanabban az apaji házban. A férfi a gyilkosság előtti két napban is többször ájulásig verte élettársát, és késsel vagdosta a nőt, elmondása szerint azért, hogy megnyugodjon, végül egy balta fokával lesújtott a fejére.

Másodszor történt gyilkosság egy éven belül ugyanabban az apaji házban. A férfi a gyilkosság előtti két napban is többször ájulásig verte élettársát, és késsel vagdosta a nőt, elmondása szerint azért, hogy megnyugodjon, végül egy balta fokával lesújtott a fejére.

Apja unszolására hívta a rendőrséget a tatárszentgyörgyi szülői házból augusztus 6-án délelőtt V. Gyula. Annyit mondott, egy nő meghalt, és bediktálta az apaji címet, amelyet egy korábbi gyilkosság helyszíneként már ismertek a zsaruk (Zsaru, 2015/18. szám). Április vége felé a Pest megyei nyomozók fülébe jutott, hogy a házban bűncselekmény áldozata lett a tulajdonos, G. Zoltán barátja, egy 39 éves egri férfi. A ráckevei nyomozók április 28-án elszámoltatták a házigazdát a fél éve eltűnt cimborája hollétéről. A férfi bevallotta: megölte, majd elásta barátját. A bűnügyi technikusok a hátsó kert közepén, egy lucernakupac alól hantolták ki az áldozat földi maradványait. G. Zoltán gyanúsítotti vallomásában elmondta: 52 éves élettársa védelmében fajult el a vitája a haverral 2014. november 24-én. Távollétében az egri férfi kettesben maradt otthon a nővel, és késsel megsebesítette a nyakán. A számonkérés közben a cimbora G. Zoltánt is több helyen megvágta és megszúrta, mire a házigazda egyetlen mozdulattal összeroppantotta a gégéjét. Az áldozat holttestét másnap hajnalban felakasztotta a diófára – amint mondta – „száradni”, majd elföldelte a kertben. Ezt követően a nyomozók érkezéséig úgy éltek élettársával, mintha mi sem történt volna. G. Zoltán ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a bíróság április 30-án elrendelte előzetes letartóztatását, amit jelenleg is tölt.

V. Gyula újabb halálesetről szóló bejelentését ellenőrizve a ráckevei rendőrök a házban brutálisan összeverve, ruhátlanul, holtan találták az ágyban G. Zoltán élettársát. Megszámlálhatatlan sérülés éktelenkedett a testén, az arcát a felismerhetetlenségig összeverte gyilkosa.

– Az Örkényi Rendőrőrs járőrei tatárszentgyörgyi lakcíméről állították elő a Dabasi Rendőrkapitányságra a bejelentőt, V. Gyulát – ismertette az ügyet Nagy Gergely Ákos főhadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának főnyomozója. – A férfi elszámoltatása során elmondta, ő ölte meg az asszonyt. Ezt követően gyanúsítottként hallgattuk ki a főkapitányságon, részletes beismerő vallomást tett. Állítása szerint körülbelül két éve ismerte a nőt és korábbi élettársát, összejártak italozni, majd összeköltözött a G. Zoltán előzetes letartóztatása óta egyedül élő asszonnyal.

A nőnek meg voltak számlálva a napjai azután, hogy fiatal szeretőjét befogadta a házba. A férfi bevallotta: gyakran vitáztak szerelemféltő barátnőjével, akinek perlekedését V. Gyula szerint csak kiadós veréssel lehetett elfojtani. A férfi szavai szerint ilyenkor addig ütötte, amíg el nem ájult vagy vér nem folyt, a szívós asszony azonban néhány órás kényszerpihenő után mindig magához tért. A veszekedések szünetében kibékültek, csókolóztak, ám rendre leitták magukat, és olyankor újra és újra felkorbácsolódtak az indulataik.

– A gyanúsított beszámolt arról, hogy többnyire puszta kézzel vagy ököllel ütötte az aszszonyt, de elmondása szerint a nő korábbi sérülései attól is keletkeztek, hogy ráesett egy eltört tányérra, és fejjel zuhant a küszöbre – folytatta a főhadnagy. – A gyilkosság előtti két napban is többször ájulásig verte. Augusztus 6-án hajnalban még az ágyban, italozás közben kezdődött köztük a vita, amelynek hevében V. Gyula lerúgta az ágyról a nőt, majd elővett egy kést a konyhaszekrény fiókjából, és megvágta vele a hajánál fogva felemelt, sikoltozó asszony állát, elmondása szerint azért, hogy megnyugodjon. Mivel nem érte el az általa várt eredményt, egy balta fokával teljes erővel a nő fejére sújtott. Áldozata összeesett, és többé nem kelt fel. V. Gyula emlékezete szerint körülbelül húsz percig várt, hogy az asszony a megszokott módon magához térjen, majd megnézte a pulzusát, akkor már nem élt. Ezután levetkőztette a halottat, ruháit beáztatta, hogy eltüntesse a vérfoltokat, majd pánikba esve hazautazott Tatárszentgyörgyre.

V. Gyula a családtagjainak bevallotta, hogy gyilkolt, majd az apja telefonjáról hívta a rendőrséget. A zsaruk a helyszíni szemle során lefoglalták a házból a V. Gyula által használt kést és az egyik polcra visszahelyezve talált véres baltát. V. Gyula ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság augusztus 8-án elrendelte előzetes letartóztatását.

- Zsaru Magazin -

 


Budapest, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) – Beismerő vallomást tett az a 30 éves férfi, akinek 52 éves élettársát holtan találták egy apaji családi házban csütörtök reggel – közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK). tovább »

Budapest, 2015. augusztus 6., csütörtök (MTI) – Valószínűleg gyilkosság áldozata lett egy apaji nő, akinek a holttestét csütörtök reggel találták meg – tájékoztatott honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK). tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!