Magyarország

2015.09.23. 14:53

Egyéves lánya hasát szurkálta késsel

Bács-Kiskun-Megye - A tanúk szerint az apa reggel úgy jelent meg gyermekével közös szobájuk ajtajában, hogy egyik kezében kislányát, a másikban egy kést tartott, mellkasa és keze véres volt.

Bács-Kiskun-Megye - A tanúk szerint az apa reggel úgy jelent meg gyermekével közös szobájuk ajtajában, hogy egyik kezében kislányát, a másikban egy kést tartott, mellkasa és keze véres volt.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházból jelentették be a Kecskeméti Rendőrkapitányságra szeptember 10-én 15 óra 35 perckor, hogy a mentők négy hasi szúrt sérüléssel szállítottak hozzájuk Lajosmizséről egy egyéves kislányt. Nagymamája azt állította, a gyermek otthon üvegbe esett. Az orvosok ezt kétségbe vonták, a sérülések jellege szándékos szúrásokra utalt. A kislány hasüregi vérzés miatt életveszélyes állapotba került, azonnal meg kellett műteni.

– Gyorsan kiderült, a történteknek előzménye volt – ismertette a nyomozás részleteit Karácsony László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője. – A mentők 8 óra 34 perckor szúrt sebekkel vitték kórházba a kislány édesapját, T. Józsefet, aki kijelentette: maga okozta a sérüléseit, öngyilkos akart lenni. Sebei nem voltak súlyosak, állapota miatt a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. A nyomozás adatai szerint kislánya már akkor sérült volt, a rokonai azt hitték, ruhája az apja sérüléseitől lett véres.

A tanúk szerint T. József reggel úgy jelent meg gyermekével közös szobájuk ajtajában, hogy egyik kezében kislányát, a másikban egy kést tartott, mellkasa és keze véres volt. Azt hangoztatta, megöli magát, rokonainak nagy nehezen sikerült kicsavarniuk kezéből a kést. Miután az apát elvitték a mentők, levették a gyermek véres ruháját, akkor látták a sérüléseit, amiket felületi sebeknek véltek. Délután a kislány vért hányt, akkor hívtak hozzá mentőt.

– A szúrások a májat és a gyomrot is érték, irányuk, erejük kizárja a véletlent, a gyermek sem tudta volna magát így megsebesíteni – folytatta Karácsony alezredes. – A házban a helyszíni szemle során nem találtunk arra utaló nyomot, amely igazolta volna, hogy a kislány üvegcserépbe esett. A bűnügyi technikusok az udvaron találtak egy 8,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést, jellemzői szerint ez lehetett az elkövetés eszköze. Szakértők vizsgálják.

A nyomozás adatai szerint T. József labilis személyiség. A férfi elbizonytalanodását tetézte, hogy a kislány édesanyja hét hónappal ezelőtt elhagyta a családot, az apára és az apai nagymamára bízva kislánya nevelését, ellátását. A főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást T. József ellen. Nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt. A bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását, amelynek helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

- Zsaru Magazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!