Magyarország

2017.05.08. 12:25

Újra tombol a műanyag flakon láz Szabolcsban, nem találja ki, ezúttal mire használják

A leleményes szabolcsi háziasszony, aki a legutóbb <a href="/szabolcsi-haziasszony-inditotta-az-uj-oruletet-muanyag-asvanyvizes-palackban-kesziti-a-savanyusagot-es-finom/3227011" target="_blank">műanyag ásványvizes palackban készített nagyon finom savanyúságot</a> újabb ötlettel állt elő.

A leleményes szabolcsi háziasszony, aki a legutóbb műanyag ásványvizes palackban készített nagyon finom savanyúságot újabb ötlettel állt elő.

Gondolt egy merészet, és úgy döntött, melegházakat fog készíteni a flakonokból a növényeknek. Fogta hát a 3 literes, széles testű flakonokat, levágta az alljukat, és ráállította a gyenge palántákra. A kupakokat nem csavarta le, így a házikó tökéletes szigetelésű búrakén funkcionál a hideg éjszakákon, nappal viszont szépen begyűjti a meleget.

No de mi fér el a mini üvegház burka alatt? A korai uborka, a görögdinnye és a sárgadinnye, de a fagyérzékeny bazsalikom esetében is tökéletesen működik a módszer.

A módszernek hála 10 nappal korábban kerülhetnek a szabad földbe a palánták és hamar lesz termés. Plusz még a csigáktól is megvédi a növényt.

Tipp: nappal csavarjuk le a kupakot, hogy friss levegőhöz jusson a növény.

Forrás: ripost.hu.


Gasztro-reform-bomba egyenest Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: egy háziasszony kitalálta, hogy 3-5 literes műanyag palackokban készíti el a savanyúságait. A csoda-recept bombaként robbant: most mindenki flakonos koviubit gyárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!