Mátészalka hírei

2010.12.16. 12:47

Háromszor csapott le, utoljára nagyot szakított Mátészalkán

<p>Mátészalka - Három embert is megtámadtak egy órán belül szerdán Mátészalkán, a nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövető ugyanaz a személy volt.</p>

Két alkalommal szinte semmit, harmadszorra viszont hétszázezer forintot szakított. A feltételezett tettest másnap elfogták.

Szerdán délután egy idős asszony az úttesten kelt át, amikor egy motoros kikapta kezéből táskáját és elhajtott. A retikülben mindössze 70 forint, iratok és egy régebbi mobiltelefon volt.

Nem sokkal később a város egy díszállat kereskedésébe ment be egy ismeretlen fiatalember. A középkorú eladónőt nyakánál fogva a padlóra rántotta, leszorította és pénzt követelt. Az asszony segélykiáltásait meghallotta az udvaron tartózkodó férje, mire az elkövető zsákmány nélkül elmenekült.

A hoppon maradt tettesnek harmadszorra szerencséje volt. Robogójával egy kerékpáros mellé hajtott, és letépte a középkorú férfi karjáról kistáskáját. A sértett néhány perccel korábban vette fel a postán tizenöt év alatt megtakarított 700.000 forintját, amivel az ismeretlen elhajtott.

Robogója buktatta le

A Mátészalkai Rendőrkapitányság szinte teljes állománya a tettest kereste - tájékoztatott Győri Károly r. alezredes, megbízott bűnügyi osztályvezető. A nyomozás során beszerzett adatokat elemezve arra jutottak, hogy a bűncselekményeket feltehetően ugyanaz a személy követte el. A segédmotor-kerékpár és az elkövető leírását minden rendőr megkapta. Az egyik közlekedési helyszínelőnek jutott eszébe, hogy egy ilyen robogó sodort el az út szélén haladó nőt és 12 éves fiát egy héttel korábban a közeli Fábiánházán. A gyalogosok könnyű sérüléseket szenvedtek, a robogós ellen akkor szabálysértési eljárás indult.

A nyomozati adatok ellenőrzését követően csütörtökön délelőtt Mátészalkán fogták el a feltételezett elkövetőt. A 20 éves fábiánházai lakost előállították a kapitányságra és megkezdték kihallgatását. Ruházatának átvizsgálásakor a fiatalembernél feltehetően az utolsó bűncselekményből származó több mint százezer forintot találtak, a házkutatás során pedig előkerült az eltulajdonított összeg maradéka is. A Mátészalkai Rendőrkapitányság rablás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanújával folytatja az eljárást - tájékoztatta portálunkat Fülöp Gergely rendőr százados.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!