Mátészalka hírei

2011.05.13. 13:51

Szabolcsi erőemelő sikerek a szlovákiai Sahy-ban

<p>Mátészalka - A közelmúltban adott otthont immár 10. alkalommal a Felvidéki – Ipolyságban lévő szlovákiai Sahy városa a nemzetközi erőemelő bajnokságnak, melyen megyénket két versenyző képviselte.</p>

Szűcs Attila tű. főtörzsőrmester a Mátészalkai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság beosztott tűzoltója mellett tanítványa, az ezúttal első versenyén résztvevő Kocsis József szerepelt az indulók között. Az idei versenyévad ezzel a rendezvénnyel vette kezdetét.

A két versenyző a Mátészalkai Gladiátor Gym színeiben a Gróf Team és a Club Glamur Mátészalka támogatásával versenyeznek az idén. Ezúttal négy nemzet kb. 80 versenyzője mérte össze az erejét a két napig tartó erőemelő bajnokságon. Először Kocsis József vette fel a harcot nyolc ellenfelével. Bár ez volt az első versenye mégis magabiztosan utasította maga mögé az ellenfeleit. Megelőzve egy német és egy osztrák versenyzőt elsőként állhatott fel a dobogó legfelső fokára a masters 2.-korosztályban. 545 kg- os összteljesítménye 49 évesen figyelemre méltó.

Szűcs Attila magabiztosan nyert

Szűcs Attila már mint címvédő érkezett a versenyre. Nem is engedett kétséget a felől hogy ő a korosztálya és súlycsoportja favoritja a Sahy bajnokságon. Magabiztosan nyerte meg a kupát immár másodszor. A verseny során Szűcs Attila két Európa csúcsot és egy világcsúcsot is megjavított, de mivel csak egy nemzetközi minősítésű bíró volt jelen, így nem lehetett hitelesíteni eredményét.

A következő megmérettetés május elején, Érden lesz a Magyar Bajnokság, ami selejtező az Európa bajnokságra.

- Holes István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!