Multimédia

2011.02.12. 09:08

Erősödött a Bing a Google-lal szemben

<p>A Microsoft keresője, a Bing tovább erősödött januárban a Google rovására az internetes keresőprogramok piacán - közölte a comScore online piackutató. Bár a Google továbbra is uralja a piacot, de részesedése egy százalékponttal visszaesett a decemberi adatokhoz képest, míg a Bing ugyanennyivel tudta növelni erejét.</p>

A januári adatok szerint az online keresések 65,5 százalékát a Google-ön keresztül bonyolították, míg a Binget az internetezők 13,1 százaléka használta. A második legnépszerűbb kereső a Yahoo volt, amit a keresők 16,1 százaléka részesített előnyben januárban, ám mivel tavaly nyár óta a Bing keresőmotorja hajtja a Yahoo tengerentúli oldalait is, a Microsoft részesedése ezzel 29,2 százalékra emelkedett.

Az Egyesült Államokban egyébként csaknem 17 milliárd keresést futtattak januárban a felhasználók, és ezek közül mintegy 11,1 milliárd keresést bonyolított a Google.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!