Nagyvilág

2008.10.11. 05:56

Kettes erősségűre gyengült a Norbert

<p>Mexikó - Kettes erősségűre minősítették vissza a Norbert hurrikánt, amely a mexikói Baja California félszigethez közeledve veszített az erejéből - közölték a mexikói meteorológiai szolgálatok. A hurrikánt korábban az ötfokú Saffir Simpson skála szerinti négyes kategóriába sorolták.</p>

A vihar, amely óránként 170 kilométeres sebességgel halad a szárazföld felé, jelenleg több mint 400 kilométerre délnyugatra van a népszerű Cabo San Lucas üdülőhelytől. Az előrejelzések szerint a Norbert helyi idő szerint szombat délután ér majd partot Magdalena Bay-nél, ahonnan mintegy száz embert már evakuáltak a hatóságok, ám a közeli városokban is készültséget rendeltek el.

Eközben már kialakult a következő trópusi vihar, Odile is Mexikó csendes-óceáni partjainál. A vihar egyelőre 90 kilométer per órás széllökésekkel örvénylik, ám a meteorológiai szolgálatok szerint hamarosan hurrikánná alakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!