Nagyvilág

2008.11.02. 17:12

Az MKP-elnökség is foglalkozni fog a DAC-Slovan meccsen történtekkel

<p>Hétfői elnökségi ülésén is foglalkozni fog a szombati dunaszerdahelyi DAC-Slovan mérkőzésen történt rendőrségi fellépéssel a szlovákiai magyar párt. Ezt a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökhelyettese nyilatkozta a Független Hírügynökség érdeklődésére.</p>

Berényi József további részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre nem kívánt elárulni. Az elnök-helyettes közölte: az ügy jelentősége indokolttá teszi a rendőrségi akcióról készült hivatalos videofelvételek közzétételét. Elvárja, hogy a pozsonyi belügyi tárca sajtótájékoztatón számoljon be az akcióról. A Független Hírügynökség kérdésére elmondta, egy esetleges belügyminisztériumi tájékoztató megrendezéséről egyelőre nem kapott visszajelzést.

A történtekkel kapcsolatban az MKP elnök-helyettese megjegyezte, nemcsak a meccset, hanem fél szemmel a lelátót is figyelte, s megítélése szerint a rendőrök éppen akkor léptek fel a DAC-drukkerekkel - köztük magyarországiakkal - teli szektorban, amikor ott a szurkolók viszonylag passzívak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!