Nagyvilág

2008.11.26. 12:21

Közös ukrán-magyar határsértő-elfogás

<p>Kárpátalja – Hétfőn tíz palesztin menekült és egy őket kísérő ukrán állampolgárságú embercsempész jutott át illegális úton Asztély közelében az ukrán-magyar zöldhatáron.</p>

A határsértők nyomait hétfőn, a frissen leesett hóban fedezték fel az asztélyi határőrs járőrei. Elfogásukra nem nyílt mód: mint kiderült, a csoport addigra már átjutott az ukrán-magyar zöldhatáron.

Ekkor az ukrán határőrök értesítették magyar kollégáikat, akik a megjelölt hely közelében feltartóztattak egy ukrán állampolgárt, akiről kiderült, hogy a határsértők kalauza volt. Őt az Asztély-Beregsurány határállomáson átadták az ukrán hatóságoknak, ahol közösen kihallgatták.

Az embercsempész bevallotta, hogy a palesztinokból álló csoportot a túloldalon egy közeli erdőig kísérte, ahol elrejtőztek, s jelenleg már a túloldali vezetőjükre várnak.

A magyar határrendészek a Tarpa melletti erdőben, a megadott információk alapján beazonosított területen elfogtak 10 palesztin állampolgárt, akiket a határátkelőn átadtak a Munkácsi Határőr Osztag képviselőinek. A határsértők azonosítása jelenleg is tart.

- P.I. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!