Nagyvilág

2010.10.23. 17:00

Kokain úszkált a tengerben Tito egykori magánszigete partjainál

<p>Csaknem 1,3 kilogramm kokainra bukkantak a rendőrök a Brijuni szigetcsoport partjainál az IPress horvát hírportál szombati tudósítása szerint. A természetvédelmi terület Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök magánterülete volt. Halála után évtizedekig zárva volt az emberek előtt.</p>

A rendőrség egyelőre nem közölt információkat arról, honnan származik a vízben lebegő drogcsomag. A portál megjegyzi, hogy az eset még augusztus közepén történt, de a hatóságok titokban tartották a nyomozásra való tekintettel. Nem ez az első eset, hogy kábítószer úszott a szigetcsoport partjainál: tavaly nyáron 160 kiló marihuánára bukkantak a hatóságok.

A drogot egykilós csomagokba tették, és több napig "utaztak" a tengeren, mire Isztria partjaihoz értek. A hatóságok akkor azt mondták: lehet, hogy egy nagyobb rakomány részét találták meg. Ezután sok helyi ment ki a tengerpartra, hátha ráakad néhány csomag partra vetett marihuánára.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!