Nagyvilág

2010.12.13. 11:31

24 halottja van az egyiptomi ítéletidőnek

<p>Egyiptom - Legkevesebb huszonnégyen meghaltak Egyiptomban a heves esőzések és homokviharok miatt a hétvégén - közölték hétfőn helyi illetékesek, hozzátéve, hogy a halottak száma valószínűleg nő még, hiszen két, összedőlt épület alatt még mindig kutatnak holttestek után.</p>

Alexandria kikötővárosában három munkás holttestét húzták ki egy összedőlt, hatemeletes textilüzem épülete alól, amelyet az esőzések mostak alá. A balesetben tízen megsérültek, de a mentőalakulatok szerint több mint egy tucatnyian lehetnek a romok alatt.

Tanta városában egy kisgyerek meghalt, kilencen megsérültek, amikor egy ötemeletes lakóház omlott össze vasárnap, egy embert élve húztak ki a romok alól.

A heves esőzések és a homokviharok az utakon is okoztak nehézségeket: az ítéletidő okozta balesetekben csak vasárnap húszan haltak meg Egyiptomban. Egy olasz teherhajó Egyiptom északnyugati partjainál futott zátonyra 21 emberrel a fedélzetén: a mérgező festékeket szállító vízijárművet egy másik hajó próbálja meg biztonságba vontatni.

Alexandria és a Vörös-tenger kikötőit egyébként hétfőn újra megnyitották, miután vasárnap az erős széllökések és a szakadó eső miatt le kellett zárni azokat.

Kapcsolódók:

Forrás: Független Hírügynökség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!