Nagyvilág

2011.01.11. 19:57

Már maga lélegzik a meglőtt arizonai képviselő

<p>Arizona - Már egyedül is képes lélegezni az arizonai politikus, akit szombaton lőttek fejbe egy rendezvényen.</p>

Az orvosok kedden azt mondták: az asszony állapota még válságos. Gabrielle Giffords továbbra is reagál az egyszerű utasításokra, így felépülési esélyei is jók a szakemberek szerint.

A szombati támadásnak hat halálos áldozata és 14 sebesültje van. Közülük több állapota is súlyos. A halottak között van egy szövetségi bíró és egy kilencéves kislány, aki 2001. szeptember 11-én született. A sebesültek egyike a szombati támadás feltételezett célpontja, az éppen választókerületi fogadóórát tartó Gabrielle Giffords demokrata párti képviselő, akit a merénylő fejbelőtt az egyik szupermarket előtt Tucsnonban.

 

A lövöldöző ellen vádat emeltek

Az amerikai hatóságok vasárnap emeltek vádat a lövöldöző, a 22 éves Jared Lee Laughner ellen öt vádpontban. Laughnert hétfőn viszik egy szövetségi bíró elé Phoenix városában. A tárgyalást összeférhetetlenség miatt vitték el Tucsonból, mert az áldozatok között van egy helyi szövetségi bíró is.

Az amerikai hatóságok közlése szerint a 22 éves vádlott lakásában olyan bizonyítékokat találtak, amelyek szerint előre kitervelte Gabrielle Giffords meggyilkolását. Laughner a hatóságok közlése szerint 31 lövést adott le a tömegben, mire sikerült lefogni, amikor megpróbált újratölteni. A férfi kezéből először egy vasárnap már hősként ünnepelt nő kapta ki a cseretárat, de a vádlott újabbat vett elő. Az azonban nem működött, így két férfinak volt ideje leteperni, és fogva tartották, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!