Nagyvilág

2011.01.23. 20:18

Tanítványa elrablásával akart pénzt szerezni tőzsdei veszteségei fedezésére

<p>Őrizetbe vettek Bangladesben egy magántanárt, aki a hatóságok szerint elrabolta egyik tanítványát, egy nyolc éves kislányt, hogy a családtól kizsarolt váltságdíjból fedezze tőzsdei veszteségeit- közölte vasárnap a helyi rendőrség. Egy speciális egység jutott a gyerek nyomára, majd fogta el a férfit egy távoli szigeten, amely 100 kilométerre van a gazdagnak számító egyik kikötővárostól.</p>

A rendőrség közlése szerint a gyereknek semmi baja. Mint kiderült, a tanár valamivel több, mint hétezer dollár bukott tőzsdézéssel az elmúlt hetekben, ezért úgy gondolta, hogy a kislány tehetős szüleitől szerzi meg a pénzt. Banglades értéktőzsdéjén, december 5-én még rekord magasságban voltak a papírok árai, aztán viszont hatalmas zuhanás indult be.

A tőzsdei lejtmenet miatt tömegtüntetések voltak a fővárosban és más városokban. A drámai zuhanás hatására többször felfüggesztették a kereskedést is, a kormány pedig elismerte, hogy rosszul kezelték a válságos helyzetet.

Bangladesben több mint 3.3 millió részvényes van, 80 százalékuk kisbefektető. Szakértők szerint nagy többségük még a minimális tőzsdei tudással sem rendelkezik.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!