Nagyvilág

2011.01.19. 20:22

Visszatartották a hibás klímatanulmány megjelenését

<p>Nem jelenteti meg legújabb klímatanulmányát az Amerikai Tudományos Társaságok Szövetsége (AAAS) - adta hírül szerdán az osztrák ORF. A kutatást egy argentin civil-szervezet készítette, az amerikaiak pedig azért nem publikálják, mert több médiumtól is arra figyelmeztették őket, hogy a tanulmány eredményei nehezen elfogadhatóak - főként a klíma melegedésére vonatkozó feltevések.</p>

Az osztrák tévé Science rovata szerint a tanulmányban az állt, hogy a Föld klímája az iparosítás előtti hőmérséklethez képest 2.4 Celsius fokkal emelkedik 2020-ra. Ezért addigra jelentősen megcsappan majd a rendelkezésre álló gabona és takarmány mennyisége.

A bécsi Talajkultúra Egyetem botanikusa, Peter Hietz például azt írta az ORF-nek: "A jelentésben az áll, hogy az iparosítás kezdetétől mostanáig 0.8 Celsius fokkal emelkedett bolygónk klímája, ami általánosan ismert. A Klíma Világkonferencia (IPPC) abból indul ki, hogy 2100-ig körülbelül 2 Celsius fokkal emelkedik majd a Föld légkörének hőmérséklete. Így tehát nem elfogadható, hogy 2.4 Celsius fokkal emelkedjen klímánk hőmérséklete 2020-ig".

- Független Hírügyökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!