Nagyvilág

2011.02.26. 19:53

Újra lángoltak az egyszer már felgyújtott NATO tankerek Pakisztánban

<p>Egy pénteki támadás után ottmaradt időzített bomba miatt égett ki a NATO négy üzemanyag-szállító teherautója szombaton Pakisztánban - közölte a helyi rendőrség.</p>

Pénteken nagyjából kéttucatnyi fegyveres támadt az ország északnyugati részén található teherautó telepre. Akkor11 tankert robbantottak fel. Az Afganisztánban harcoló külföldi csapatok ellátmányuk nagy részét Pakisztánon keresztül kapják meg.

A pakisztáni rendőrség közlése szerint az egy napja otthagyott időzített bomba az előző napi támadás alatt kiégett 11 tanker egyikén robbant fel, helyi idő szerint szombat délután. A robbanás után keletkezett tűzben további négy tanker kiégett - közölte egy helyi rendőrtiszt az AFP francia hírügynökséggel. A férfi elmondta, hogy a rendőrség bombahatástalanítói még egy éles időzített bombát találtak, amelyet sikerült működésképtelenné tenniük.

Egy nappal korábban nagyjából kéttucatnyi fegyveres támadt a Pesavar város külterületén lévő telepre. A támadók az ott parkoló 18 tanker közül 12-re bombákat raktak, amelyek közül csak egy maradt épségben. A támadók ezen kívül még agyonlőttek négy embert, akik a jelentések szerint ellenálltak. A támadásért egyelőre még egy csoport sem vállalta a felelőséget.

Az Afganisztánban harcoló külföldi katonák ellátmányának nagy részét Pakisztánon keresztül szállítják. A NATO teherautóit az elmúlt években több támadás is érte a két ország határvidékén lévő törzsi területeken, veszélyeztetve a fontos szállítási útvonalat.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!