Nagyvilág

2011.02.28. 20:33

Szomália kalózok fogságában van egy háromgyerekes dán család

<p>Indiai-óceán - Szomáliai kalózok elraboltak egy dán családot, három gyerekkel együtt, miközben az Indiai-óceánon hajóztak jachtjukkal - közölte hétfőn a dán külügyminisztérium. Az eset még az előző héten történt. A túszul ejtett gyerekek 12 és 16 év közöttiek.</p>

"Majdnem elviselhetetlen a tudat, hogy gyerekek is érintettek" - jelentette ki az esettel kapcsolatban Lene Espersen dán külügyminiszter. Az öttagú dán családot és két alkalmazottját előző héten, csütörtökön rabolták el kalózok, és jelenleg a szomáliai partok felé tartanak velük - közölte a dán külügyminisztérium.

Túszok lettek

A túszul ejtett család kétéves földkörüli utazáson volt jachtjával. Az utazás terveik szerint 2011 nyarán fejezték volna be - mondta el a család egyik szomszédja, az Ekstra Bladet című dán lapnak.

Gyerekek is vannak a túszok

A túszul ejtett gyerekek, két fiú és egy lány, a dán külügyminisztérium közlése szerint 12 és 16 év közöttiek. Egy dán lap közlése szerint egy kalózellenes küldetésen lévő dán hajó már el is indult a kalózok után, de ezt az információt a dán haditengerészet nem erősítette meg.

A dán családot két nappal azután rabolták el, hogy szomáliai kalózok meggyilkoltak négy amerikai túszt egy elrabolt jacht fedélzetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!