Nagyvilág

2011.07.07. 06:59

A Don Sanche Bayreuthba ment

Miskolc, Bayreuth - Nemzetközi együttműködés eredménye Liszt Ferenc egyetlen operájának bemutatója: a művész születésének 200. évfordulója alkalmából a Miskolci Operafesztivál bayreuth-i, eisenstadti és kassai közreműködéssel vitte színre a művet.

Miskolc, Bayreuth - Nemzetközi együttműködés eredménye Liszt Ferenc egyetlen operájának bemutatója: a művész születésének 200. évfordulója alkalmából a Miskolci Operafesztivál bayreuth-i, eisenstadti és kassai közreműködéssel vitte színre a művet. A Don Sanche miskolci bemutatója június 11-én volt. A miskolci bemutatót követően július 7-én és 8-án Bayreuth kulturális- és kongresszusi központjában láthatja a közönség. A produkció rendezője, Julia Glass közeli munkatársa Katharina Wagnernek, aki maga felügyelte a színrevitelt. A kosztüm- és jelmeztervező Friederike Messe, a zenei vezető pedig Bayreuth kulturális tanácsosa, a helyi konzervatórium vezetője, Nicolaus Richter. A recitatívók átdolgozására Gerhard Krammer osztrák zenetudós kapott megbízást.

A produkcióban közreműködik a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Kassai Állami Színház énekkara – adja hírül a Bartók+Verdi Nemzetközi Operafesztivál hírlevele.

ÉM


Színház, komédia, tánc, operett, vígjáték, mesemusical, humor, zenés mesejáték, stand up comedy...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!