Nagyvilág

2011.10.13. 19:36

Az elvált férj a gyermekelhelyezési vita miatt rendezhetett vérfürdőt a kaliforniai szépségszalonban

Washington, 2011. október 13., csütörtök (MTI) - Hat nőt és két férfit lőtt agyon az a férfi, aki szerdán tüzet nyitott egy elegáns szépségszalonban a dél-kaliforniai Seal Beachben.

Washington, 2011. október 13., csütörtök (MTI) - Hat nőt és két férfit lőtt agyon az a férfi, aki szerdán tüzet nyitott egy elegáns szépségszalonban a dél-kaliforniai Seal Beachben.

A rendőrség közlése szerint az elkövető a 42 éves Scott Dekraai volt, akit egy kilométerre a tett színhelyétől fogtak el egy fehér színű kisteherautóban. Dekraai, aki golyóálló mellényt viselt és a járműben több lőfegyvert is szállított, nem tanúsított ellenállást.

A hatóságok még mindig nem közölték a súlyos bűncselekmény okát, de annyi már ismertté vált, hogy a gyanúsított elvált felesége, Michelle Fournier Dekraai a szalon egyik kozmetikusa volt.

Ismerősök vallomására hivatkozó sajtóértesülések szerint a 2007-ben elvált pár elkeseredett harcot folytatott a közös gyermek - a szomszédok szerint egy 7-8 éves fiú - elhelyezéséért és láthatásáért. A bíróság a gyereket az apának ítélte oda és a Los Angeles Times szerint elrendelte, hogy a pár kizárólag SMS-ben vagy e-maliben érintkezzen, s csak heti 10 perces telefonbeszélgetést engedélyezett a fiú neveltetésével kapcsolatban. A lap úgy értesült, hogy a per tavaly októberben a megyei fellebbviteli bíróság elé került.

Azt hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy a támadó volt neje is a halottak között van-e. Lapértesülés szerint az asszonynak összesen három gyermeke volt.

A lövöldözésben egy hetedik nő életveszélyesen megsebesült. A halottak között van a Salon Meritage szépségszalon tulajdonosa, Randy Fannin is. Dekraai egyik menekülő áldozatát már az utcán lőtte agyon. A lövöldözésnek sajtóértesülések szerint vannak sértetlen túlélői is.

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!