Nagyvilág

2012.01.25. 17:38

II. János Pál darabját mutatják be a Kassán

Pozsony, 2012. január 25., szerda (MTI) - Az egykori II. János Pál pápa, azaz Karol Wojtyla 1960-ban írt színművét, Az aranyműves boltja előtt című darabot mutatják be csütörtökön a kassai Thália Színházban.

Pozsony, 2012. január 25., szerda (MTI) - Az egykori II. János Pál pápa, azaz Karol Wojtyla 1960-ban írt színművét, Az aranyműves boltja előtt című darabot mutatják be csütörtökön a kassai Thália Színházban.A magyar nyelvű kassai Thália Színház társulata legújabb előadásának nem csak szerzője, hanem rendezője is lengyel, Joanna Zdrada - adta hírül az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

Ahogy a rendezőnő a lapnak elmondta, Lengyelországban a katolicizmusnak nagyon mély, olykor dogmatikus gyökerei vannak, amivel ő nem mindig tud azonosulni. A darab színpadra állítása ezért is volt különösen nagy kihívás számára.

A boldoggá avatott II. János Pál pápa még krakkói évei idején írt három színdarabot Andrzej Jawien álnéven. Az aranyműves boltja előtt című műve három életbe nyit ajtót - az egyik pár még a házasság előtt áll, a másik már benne van egy rossz házasságban, a harmadik eseten pedig már csak a nő él és három gyermek. A darabban Szoták Andrea és Varga Lívia (váltott szereposztásban), Nádasdi Péter, Márkus Judit, Illés Oszkár, Rák Viktória, Ollé Erik, Petrik Szilárd, Dudás Péter és Flórián Róbert Szabolcs szerepel - olvasható a színház honlapján (www.thaliaszinhaz.sk).

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!