Nagyvilág

2012.07.10. 10:25

Anyamedve terrorizál egy kárpátaljai falut

Ukrajna – Lovat, teheneket és csikókat ragad el a portákról egy pimasz anyamedve a kárpátaljai Felsőszinevéren.

Ukrajna – Lovat, teheneket és csikókat ragad el a portákról egy pimasz anyamedve a kárpátaljai Felsőszinevéren.A hatóságok beavatkozását követelik Felsőszinevér (Szinevirszka-Poljana) lakosai egy medvével szemben, amely hetek óta fosztogatja a helyi portákat, háziállatokat ragadva el. A nyár eleje óta hét háztáji gazdaságból egy lovat, három tehenet, két csikót és számos egyéb aprójószágot ragadott el a vadon élő állat.

Az elmúlt két hétben további tucatnyi bejelentés  érkezett az önkormányzathoz a kertek alatt csatangoló anyamedvéről  és két bocsáról. A háziállataikat, sőt már-már a saját életüket is féltő lakosok követelik, hogy a Szinevéri Nemzeti Park dolgozói haladéktalanul zavarják el a környékről az egyre bátrabban támadó fenevadat. A helyi vadászok tehetetlenek, mivel a kárpáti barnamedve szigorúan védett állat, ráadásul a nemzeti park területén – amelynek a falu is része – mindennemű vadászatot betiltottak.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!