Nagyvilág

2012.07.09. 17:23

Hétvégi torlódásokra kell számítani a letenyei határátkelőnél

Nagykanizsa, 2012. július 9., hétfő (MTI) - Jelentősen nőtt az utazók száma, ezért torlódásra kell számítaniuk a letenyei határátkelőnél a hét végén a Horvátországba tartóknak és az onnan visszatérőknek, már az elmúlt hét végén is félórás várakozásra kényszerültek az autósok - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Nagykanizsa, 2012. július 9., hétfő (MTI) - Jelentősen nőtt az utazók száma, ezért torlódásra kell számítaniuk a letenyei határátkelőnél a hét végén a Horvátországba tartóknak és az onnan visszatérőknek, már az elmúlt hét végén is félórás várakozásra kényszerültek az autósok - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.Letenyén, az autópálya kifelé vezető oldalán szombat hajnalban és délelőtt félórás volt a várakozás. A rendőrség adatai szerint szombaton és vasárnap összesen csaknem 32 ezer utas hagyta el az országot a letenyei közúti és autópálya-átkelőn, csak a szombati napon csaknem 23 ezren voltak a kiutazók.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a hétvégén várhatóan tovább nő a ki- és a belépő gépjárművek száma, ezért szombaton hajnalban és délelőtt a kilépőoldalon, délután és kora este a belépőoldalon tovább nőhet a várakozási idő.

A várakozást elkerülhetik azok, akik a letenyei - régi - közúti határátkelőt veszik igénybe az autópályáról letérve. A Horvátországba utazó magyar és külföldi állampolgárok ugyanis június 1. és augusztus 31. között igénybe vehetik ezt az átkelőt is, ahol sokkal kisebb az átlépők száma, mint az autósztrádán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!