Nagyvilág

2012.08.26. 12:38

Saját tévéshow-val sokkol a kétfejű lány

Nálunk Győzike sokkol(t) reality show-jával a tévében, az Egyesült Államokban ugyanezt a szerepet szánják az egy testű, kétfejű sziámi ikreknek.

Nálunk Győzike sokkol(t) reality show-jával a tévében, az Egyesült Államokban ugyanezt a szerepet szánják az egy testű, kétfejű sziámi ikreknek.Abby és Brittany Hensel két fejjel, két szívvel, két májjal, két gerinccel és négy tüdőlebennyel, de csak két lábbal, három karral és egy testtel született. A két feje között kinőtt karjukat leoperálták, de szétválasztásról nem nagyon lehetett szó, hiszen ha túl is élik, mindketten félkarú, féllábú, tolószékes nyomorékként tengették volna életüket.

Szinte hihetetlen, hogy bár különös módon egybekapcsolódott idegrendszerük miatt Abby a jobb, Britanny meg a bal láb és kéz mozgását koordinálja, mégis megtanultak biciklizni, labdázni, autót vezetni és zongorázni, s tényleg szó nélkül megértik egymást, olvasnak egymás gondolataiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!