Nagyvilág

2012.09.22. 11:00

"Kérjük, ne hajtsanak postákba!"

New York, 2012. szeptember 22., szombat (MTI) - Az Egyesült Államok floridai postaszolgálata arra kéri a lakosságot, hogy ne hajtsanak autóikkal postákba.

New York, 2012. szeptember 22., szombat (MTI) - Az Egyesült Államok floridai postaszolgálata arra kéri a lakosságot, hogy ne hajtsanak autóikkal postákba.

A felhívás nem ok nélküli: az állam középső megyéjében az idén eddig már nyolcan karamboloztak postahivatallal. A balesetek leggyakrabban azért következnek be, mert a vezetők összekeverik a gázpedált a fékkel. Ezért aztán a floridai posta jobbnak látta, ha szájbarágó szövegben ugyan, de mindenképpen megpróbálja elmagyarázni, miként lehet elkerülni az ütközéseket.

"Győződjön meg szemével is, hogy a lába a fék- vagy a gázpedálon van-e, a(z automata) sebességváltó pedig előre vagy hátramenetben, netán parkolóállásban" - olvashatók a posta intelmei.

Floridában nagyon sok nyugdíjas él, az Egyesült Államok számos szegletéből telepednek le sokan öreg napjaikra a napsütötte államban. A postáknak zömmel hajlott korúak mennek neki. Az utóbbi időszak legnagyobb, negyedmillió dolláros kárát egy 89 éves néni okozta, aki a történtek után azt mondta, hogy nem is emlékszik balesetre.

Floridában 15 millió embernek van jogosítványa autóvezetésre, közülük 4 millióan 60 éven felüliek - jegyezte meg a Yahoo amerikai hírportál.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!