Nagyvilág

2012.11.27. 14:32

Csak a lányomat ne bántsák!

Ordította a fényes nappal elrabolt politikus nő, akinek a holttestére nagyon durva állapotban bukkantak. Nyíltan harcolt a drog kartellek ellen, kivégezték. <strong>+18!</strong>

Ordította a fényes nappal elrabolt politikus nő, akinek a holttestére nagyon durva állapotban bukkantak. Nyíltan harcolt a drog kartellek ellen, kivégezték. +18! A mexikói Maria Santos Gorrostíeta már két gyilkossági kísérletet túlélt, ám amikor egyik reggel gyermekét az iskolába vitte, a maffia elrabolta. Morelia város polgármestereként a három gyermekes anyuka többször is nyíltan kikelt a környéken működő szervezett bűnözés ellen, a harminchat éves nőt végül november 12-én, a nyílt utcán rángatták ki kocsijából és rabolták el.

Rémült családja és a hatóságok bő egy hétig arra vártak, mikor csörren meg a telefon, hogy váltságdíjat kérjenek a nő életéért cserébe, de a hívás sosem futott be. Maria holttestére végül nyolc nappal később találtak rá San Juan Tararameoben, egy út mellett, több szúrt sebbel, zúzódásokkal és égési sérülésekkel.

Maria – akit országszerte igazi hősként tiszteltek, amiért felvette a harcot a kartellek ellen – 2008-ban lett a nyugat-mexikói Michoacan város Tiquicheo nevű kerületének polgármestere és szinte megválasztása után rögtön fenyegető üzeneteket kezdett kapni.

2009 novemberében már egyszer majdnem megölték, a következő gyilkossági kísérlet alkalmával pedig (ami három hónappal azután történt, hogy felgyógyult) autójába 30 golyót szórtak, három el is találta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!