Nagyvilág

2015.01.28. 13:40

Filmbe illő tűzharc az ukrán-szlovák határnál

Ukrajna - Fegyveres rablókkal keveredtek tűzharcba az ukrán rendőrök a szlovák határ közelében fekvő, ungvári járási Őrdarmán (Sztorozsnica).

Ukrajna - Fegyveres rablókkal keveredtek tűzharcba az ukrán rendőrök a szlovák határ közelében fekvő, ungvári járási Őrdarmán (Sztorozsnica).

A kárpátaljai internetes hírportálokat előbb a helyi lakosok értesítették arról, hogy röviddel este nyolc előtt több lövést hallottak eldördülni a határ menti község egyik utcájának családi házának irányából. Később Oleh Podebrij, a megyei rendőrség szóvivője a sajtónak megerősítette, hogy a lövöldözés egy vállalkozó otthonában tört ki, egy meghiusított rablási kísérlet során.

A házba behatoló, símaszkot viselő fegyveresek megsebesítették tulajdonost, akinek időközben még volt alkalma megnyomni a rendőrségi riasztó gombját. Amikor az állami őrszolgálat ungvári járőre a helyszínre ért, a bűnözők a rendőrökre is tüzet nyitottak. A Kárpátalja lap úgy tudja, hogy a kibontakozott tűzharcban két elkövető megsebesült, őket a hatóságok őrizetbe vették. Harmadik társuknak sikerült elmenekülnie, kézre kerítésére a rendőrség hajtóvadászatot indított a megyeszékhely körzetében.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!