Nagyvilág

2015.04.13. 09:01

Apple Watch: ezt most csúnyán elszúrták

Az Apple még ekkorát nem hibázott. Jól néz ki a termék, de nem világos, hogy mire is jó pontosan és akkor még az appok is elég elnagyoltak. Eddig sosem fordult elő, hogy ennyi negatív kritikát kapott volna egy almás termék.

Az Apple még ekkorát nem hibázott. Jól néz ki a termék, de nem világos, hogy mire is jó pontosan és akkor még az appok is elég elnagyoltak. Eddig sosem fordult elő, hogy ennyi negatív kritikát kapott volna egy almás termék. Eddig mindig siker volt, ha kiadtak valamit. Az embereket egyetlen dolog tartotta vissza a megvásárlástól, az ár. Mert lássuk be, az Apple tökéletesen megtervezi a termékeit, azok igazán felhasználóbarátak. Az már más kérdés, hogy van egy olyanok, akiknek az iOS kötöttsége túl merev, ők inkább Androidot választanak. Most először azonban még az Apple fanokat sem sikerült meggyőzniük, egyszerűen nem világos, hogy mire is jó ez a termék. Az iPod-ról tudtuk, hogy egy zenelejátszó. Az iPhone egy okostelefon. De mi a fene az Apple Watch?

Azt tudjuk, hogy semmit sem érünk vele, ha nincs egy iPhone 5 vagy iPhone 6 készülékünk. Tehát egyfajta kiegészítő, önmagában semmit sem ér. Azért azt látni kell, hogy az órákat 30 perc alatt eladták, ahogy az az Apple termékeknél lenni szokott. Viszont a gond tényleg az, hogy mire fogják használni és mennyire rombolhatja az almás márka imázsát.

Nézzük, mik a legnagyobb problémák:

  • A legtöbb ember nem érti, miért lenne rá szüksége. Erre csak rátesz egy lapáttal a borsos ára. Ez kicsit olyan, mint amikor egy cég először elindít egy weboldalt és később dönti el, hogy mire is fogja azt használni.
  • Lassú! Az időt pontosan mutatja, azzal nincs gond, de az appok roppant lassan működnek. Az Apple azt mondta, már dolgoznak a problémán és a következő update-ek megoldják azt.
  • Tanulást igényel a kezelőfelület. Ha eddig valamiben jó volt az Apple, akkor az a tanulást nem igénylő termékek előállítása. Most úgy tűnik, sikerült ettől a piaci előnytől is megválniuk.
  • Az appok önállósítják magukat. Az Uber el sem indul, a Twitter app használhatatlan, a Starwood hotel app pedig egyszerűen letörölte magát.
  • Egy napot sem bír az aksija. Azzal már megtanultunk együtt élni, hogy az okostelefonunkat állandóan konnektorba kell dugdosni, az óráknál viszont megszoktuk, hogy csak hónapok után kell elvinni egy gyors elemcserére.
  • Piaci elemzések szerint nem is fognak belőle túl sokat eladni, a kezdeti 55,5 millió példányos előrejelzést most 39 millióra csökkentették. A megkérdezett iPhone-tulajdonosok mindössze 9%-a mondta azt, hogy venne Apple okosórát.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!