Nagyvilág

2015.11.23. 16:04

Emberzsírért adnak szenet a Kuzbásszon

Oroszország - Oroszországban nem viccelnek, ha fogyókúráról van szó. Ha minden jól megy, a Kuznyeck-medencének nem lesznek többé túlsúlyos lakói...

Oroszország - Oroszországban nem viccelnek, ha fogyókúráról van szó. Ha minden jól megy, a Kuznyeck-medencének nem lesznek többé túlsúlyos lakói...

Fogyókúrás zsírégetéssel is védekezhetnek a szibériai hideg ellen az oroszországi Kuznyeck-medence túlsúlyos lakosai.

Ha megvalósul a kemerovói kormányzó ötlete, a Kuznyeck-medence lakói rövidesen zsírégetéssel is védekezhetnek majd a szibériai hideg ellen. Aman Tulejev képzeletét az Egyesült Arab Emirátusokban meghonosított fogyókúra-ösztönző módszer villanyozta fel, ahol egy 2013-as akció során egy-egy gramm aranyat adtak a leadott kilókért.

A dél-szibériai Kemerovo vidéke nem dúskál sem olajban, sem aranyban, ezért ott kezdetben ingyen kerékpárokat és gyalogló túrabotokat osztottak ki a fogyni vágyók körében. Az erre a célra szánt biciklikészlet azonban hamar elfogyott, miközben a lakosság fajsúlyában alig történt változás.

A kormányzónak ekkor szúrhatott szemet, hogy a Kuznyecki-szénmedence nem véletlenül viseli ezt az elnevezést. Mivel arrafelé szinte egymásba érnek a szénbányák, kézenfekvővé vált az ösztönzés és jutalmazás ezen természetbeni formája. Ily módon a kormányzó javaslatára rövidesen a megye bármely lakosa annyi tonna ingyenszénhez juthat, ahány fölös kilótól bizonyíthatóan sikerül megszabadulnia.

Az említett egyesült arab fogyókúra-program keretében akkortájt összesen 17 kilogramm arany talált gazdára – emlékeztet a FlashSiberia hírügynökség.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!