Nagyvilág

2016.03.31. 18:26

Drágára sikerült az áprilisi tréfa Kárpátalján

Ungvár - Hat órán és három járáson keresztül üldöztek a kárpátaljai rendőrök egy nem létező autótolvajt a húsvéti ünnepek és a küszöbön álló április elseje „alkalmából”.

Ungvár - Hat órán és három járáson keresztül üldöztek a kárpátaljai rendőrök egy nem létező autótolvajt a húsvéti ünnepek és a küszöbön álló április elseje „alkalmából”.

Egy ungvári lakos locsolkodni indult, miközben értékes Nissan személygépkocsiját az egyik háztömb előtti parkolóban hagyta. A nőismerősök látogatása kissé elhúzódott, s eközben a férfi néhány felest is legurított. Amikor hazaindult volna, az autójának hűlt helyét találta.

Értesítette a rendőrséget, amely nagy erőket bevetve indult megkeresni a tolvajt. Tizenhét szolgálati kocsival negyvennégy rendőrjárőr három járás területén próbálta utolérni a meglovasított kocsit. Már-már úgy vélték, hogy bottal üthetik a nyomát, amikor a károsult egyik Dobronyban lakó rokona telefonon jelentkezett.

Kiderült, hogy a körözött jármű az ő udvarán parkol. Nem lopta el, csupán áprilisi tréfának szánva ily módon akarta ugratni az unokaöccsét. A rendőrök kiszálltak a falusi portára, ahol valóban ott állt az „eltűnt” Nissan.

Tréfa ide, áprilisi ugratás oda, a dolog nagyon drágára sikeredett. Csak a rendőrségi üzemanyagköltség meghaladta a 3600 hrivnyát, az egyéb kiadásokkal pedig a nem létező autótolvaj üldözése összesen 16 300 hrivnyát emésztett fel. Az ily módon felhalmozódott, közel 200 ezer forintnak megfelelő összeget alighanem viccet félretéve fogja bevasalni a rendőrség a tréfacsinálón.

Ráadásul a törvény szerint a rendőrség szándékos félrevezetése büntetendő cselekmény is – írja a Kárpáti Igaz Szó.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!