Nagyvilág

2017.04.06. 16:46

Egy drón okozta az ukrajnai lőszerraktár-robbanást

Balaklija -A balaklijai lőszerraktárban keletkezett tűz és robbanássorozat egy pilóta nélküli repülőszerkezet által keletkezett – állítja az eset kivizsgálásával megbízott nyomozó.

Balaklija -A balaklijai lőszerraktárban keletkezett tűz és robbanássorozat egy pilóta nélküli repülőszerkezet által keletkezett – állítja az eset kivizsgálásával megbízott nyomozó.

Mára bizonyossá vált, hogy Harkiv megyei katonai bázison két hete bekövetkezett tűzvész kiváltó oka diverziós cselekmény volt – áll az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) speciális nyomozócsoportja vezetőjének jelentésében. Sőt azt is tudni lehet, hogy a gyújtószerkezetet az ismeretlen, civil támadók egy drón révén juttatták el a raktártelep kellős közepébe.

A nyomozás még javában tart. Az ukrán titkosszolgálat jelenleg a bázis térfigyelő és beléptetési rendszere által rögzített adatokat vizsgálja.

Eközben a tűzszerészek is javában dolgoznak a fel nem robbant lövedékek felkutatásán. Mostanra csupán egy ezer méteres sugarú kör maradt megtisztítatlanul.

A március 22-én bekövetkezett ukrajnai lőszerraktár-robbanás során egy civil vesztette életét, és ketten sérültek meg. A szétrepülő 125 és 152 milliméteres tüzérségi lövedékek, valamint Buk M1 légvédelmi rakéták lakóházakat romboltak le. A rendelkezésre álló adatok szerint legalább 90 család vált földönfutóvá – írja a RIANovosztyi.

- Palkó István -


Robbanások történtek és hatalmas tűz ütött ki egy lőszerraktárban csütörtökre virradóra Ukrajna keleti részén, a Harkiv mellett lévő Balaklija városánál. Anatolij Matiosz katonai főügyész szerint diverzáns akciót követtek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!