Nagyvilág

2017.09.01. 13:10

Pénteken érkezik a Föld közelébe a gigantikus aszteroida, amely majdnem akkora, mint ami kipusztította a dinoszauruszokat

<a href="/gigantikus-aszteroida-kozelit-a-fold-fele-ekkoraval-a-nasa-nak-meg-nem-volt-dolga/3596636" target="_blank">Mint arról korábban beszámoltunk</a>, szeptember 1-én, pénteken közelíti meg a Földet az a 4,4 kilométer széles aszteroida, amely becsapódás esetén szörnyű katasztrófát okozna. A tudósok szerint a dinoszauruszok kihalását egy némivel nagyobb, 6 kilométer átmérőjű égitest okozta.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 1-én, pénteken közelíti meg a Földet az a 4,4 kilométer széles aszteroida, amely becsapódás esetén szörnyű katasztrófát okozna. A tudósok szerint a dinoszauruszok kihalását egy némivel nagyobb, 6 kilométer átmérőjű égitest okozta.

A Florence névre keresztelt kisvárosnyi méretű égitest pénteken olyan közel halad el mellettünk, hogy nemcsak a profi, de az amatőr csillagászok is szemügyre tudják venni. Elő tehát a távcsövet!

Forrás: ripost.hu


[related-post post_id="3596636"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!