Nagyvilág

2018.03.26. 08:02

Éhen halt egy kisgyerek Kárpátalján, akit magára hagytak a szülei

Míg az apa idénymunkán volt, az anya pedig napok óta italozott, az egykori Ugocsa megye egyik településén éhen halt egy 3 éves kisfiú.

Míg az apa idénymunkán volt, az anya pedig napok óta italozott, az egykori Ugocsa megye egyik településén éhen halt egy 3 éves kisfiú.

A gyerek holttestét az idénymunkáról hazatérő apja fedezte fel a fűtetlen családi házban. Az anya nem volt otthon, a lakásban fagypont alatti volt a hőmérséklet.

A hatóságok kezdetben úgy vélték, hogy a kisfiú halálát a kihűlés okozta. A boncolás azonban ennél is szörnyűbbet állapított meg: a gyerek egyszerűen éhen halt.

Az eddigi vizsgálatok során kiderült, hogy a családapa még március elején idénymunkára utazott. A közös gyerekeiket nevelő édesanya ezután ivásra adta a fejét. A kisfia halálát megelőzően már napok óta nem tartózkodott otthon: a szomszéd falubeli barátnőjénél italozott.

A nagyobbik, 5 éves kislányuk a szomszédoktól koldult ezalatt némi élelmet. Ezt azonban a fejlődési rendellenességgel született kisfiú nem volt képes elfogyasztani. Nővére elmondta, hogy egy darabig sírdogált, az anyukáját hívta, aztán elhallgatott.

A szomszédok szerint a gyerekek anyja szinte sosem volt józan. Állandóan verte a gyerekeket. A nevelésükre kapott segélyt elitta. A Nagyszőlősi járási Tiszaszirma (Drotinci) háziorvosi rendelőjében dolgozó nővér azt állítja, hogy egy hónapja vizsgálta meg a kisfiút – akkor semmilyen rendellenességet nem tapasztalt.

A gyámhatóság kezdeményezte az idősebb gyerek állami gondozásba vételét – írja a Mukachevo.net.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!